Wat wij doen

Verzuimadvies en -begeleiding

Verzuimadvies en -begeleiding: jij streeft naar minder verzuim, KMS streeft naar gezonde medewerkers en gezonde organisaties. Door onder andere het versterken van welzijn, motivatie en werkplezier wordt dit doel bereikt.

Onze oorsprong ligt in het Verzuimadvies en -begeleiding en het voorkomen van uitval. Er is bij uitstek één ding dat we al jaren in het vak zien en dat is dat gezonde medewerkers bijdragen aan een gezond bedrijf en vice versa. Dat is precies de reden waarom wij op beide vlakken werken. We begeleiden individuen als het even niet meer gaat en aan de andere kant adviseren en ondersteunen we organisaties wanneer de situatie daar om vraagt. Dat kan op diverse niveaus binnen de organisatie zijn.
Dat we dit doen is niet uniek, hoe we dat doen is dat wel.

Hoe doen wij dat dan?
Goede begeleiding is cruciaal voor het minimaliseren van de duur van het verzuim. In de stappen die hiervoor nodig zijn wordt de medewerker van A tot Z begeleid. In het gehele traject is de verzuim specialist het maatje bij wie de medewerker terecht kan voor advies, ondersteuning, begeleiding of vak-specialistische kennis. Bijvoorbeeld wanneer je even wilt sparren over een gesprek met het UWV dat je als medewerker hebt.
Maar ook wanneer er wat tegenslag is, of de medewerker wil gewoon even iets melden, de verzuim specialist van KMS staat klaar voor de medewerker en haar organisatie.

Het resultaat?
Een lager verzuimpercentage, sterker werkvermogen, betrokken en gemotiveerde mensen. Een goede samenwerking waardoor de mensen in de organisatie zelf in staat zijn om verder te groeien en uitdagingen aan te gaan.

Wij bieden organisaties graag maatwerktrajecten aan op basis van hun behoeften en pijnpunten. Wij werken daarbij ondermeer samen met geregistreerde bedrijfsartsen, specialisten bedrijfsgezondheidszorg, arbeidsdeskundigen en re-integratieconsulenten.