Doet wat werkt.

Ziekteverzuim
voor blijven

Hoe voorkom je uitval en zorg je voor een gezonde werkomgeving?

Verzuimadvies en -begeleiding

Jij streeft naar minder verzuim, KMS streeft naar gezonde medewerkers en gezonde organisaties. Door onder andere het versterken van welzijn, motivatie en werkplezier wordt dit doel bereikt.
Onze oorsprong ligt in het verzuim, het adviseren en begeleiden bij en voorkomen van uitval. Er is bij uitstek één ding dat we al jaren in het vak zien en dat is dat gezonde medewerkers bijdragen aan een gezond bedrijf en vice versa. Dat is precies de reden waarom wij op beide vlakken werken.

Lees verder

Verzuimmanagement

Wij helpen organisaties en haar medewerkers aan nieuwe inzichten om het verzuim in de organisatie aan te pakken en bespreekbaar te maken. Ons doel: een sterker verzuimmanagement èn een structureel lager verzuimpercentage.

We brengen in kaart hoe het ziekteverzuim en de kosten teruggedrongen kunnen worden.

Lees verder
loopbaantraject, VW camper, oldtimer, arbodienst arbo, verzuim, langdurig arbeidsongeschikt

Tweede spoor traject

Wanneer er sprake is van een langdurige arbeidsongeschiktheid en de medewerker mogelijk niet meer kan terugkeren in het eigen of ander werk binnen jouw organisatie, of als de medewerker één jaar arbeidsongeschikt is, dan wordt er een tweede spoor traject opgestart.
De re-integratieconsulent van KMS begeleidt de medewerker bij het vinden van een passende functie bij een nieuwe werkgever.

Lees verder
vertrouwenspersoon arbowet ongewenst gedrag

Coaching

Loop jij ook steeds tegen dezelfde knelpunten aan in je eigen gedrag? Ben je er nu echt klaar mee? Wij begeleiden je om dit te doorbreken. We laten je inzien hoe je gedrag ontstaan is. Vanuit vroeger heb je gedrag ontwikkelend en veel daarvan herhalen we tot op de dag van vandaag. Dit worden ook wel patronen genoemd. Ieder mens vertoont herhalend gedrag. Patronen zijn onze houvast, ze geven ons zekerheid.

Maar patronen die jouw huidige knelpunten veroorzaken, zitten je nu in de weg.

Lees verder

Paardencoaching

Vaak zetten wij in onze diverse coachingstrajecten paarden in. Dat verbaast mensen soms. Paarden? Wat hebben die te zoeken in een professionele setting?

Paarden hebben een soort ‘bullshit-detector’, ze voelen het haarfijn aan wanneer we eromheen praten en we onszelf niet laten zien.
Aan de andere kant bevestigen ze ons, wanneer we onszelf zijn, dat we moeten laten zien wie we zijn en wat we voelen.

Lees verder